activiteitenkalender

cursussen en workshops
dieren
gezinsactiviteiten
landschap
planten
tentoonstellingen
wandelen en fietsen
30 mrt

studio OMD

Organisatie Herita. Alles wat je moet weten over Open Monumentendag! Op zondag 10 september is het weer zo ver: Open Monumentendag ! Tijdens het grootste monumentenfeest van Vlaanderen staat onroerend erfgoed centraal. Die dag zetten monumenten en ook historische landschappen, varend erfgoed en archeologische sites de deuren open voor het grote publiek. Daarnaast kunnen bezoekers kiezen uit een ruim aanbod van rondleidingen, tentoonstellingen, wandelingen, zoektochten, fietstochten, ... Werk of woon jij in een monument? Wil je jouw erfgoedparel graag tonen aan een groot publiek? Neem dan zeker deel aan Open Monumentendag. Herita staat je graag met raad en daad bij en organiseert Studio OMD , een workshopnamiddag boordevol praktische en organisatorische informatie. Meer info op https://sector.openmonumenten.be/2016/12/15/hoe-open-monumentendag-organiseren-kom-naar-studio-omd/

cursussen en workshops
02 apr

Voorjaarsbloeiers-wandeling in het Duivenbos (Herzele)

Organisatie Natuurpunt. Wandeling met aandacht voor de voorjaarsbloeiers in het Duivenbos in Sint-Antelinks (Herzele). Meer info op www.natuurpuntherzele.be .

planten
07 apr

nachtvlinders in het wachtbekken (Erpe-Mere)

Organisatie Natuurpunt. Als het weer het toelaat, stellen we de nachtvlinderval op in het wachtbekken ter hoogte van Oudenaardsesteenweg 253 in Erpe. De bedoeling is om zo veel mogelijk nachtvlinders te lokken, te bekijken, te fotograferen en indien mogelijk op naam te brengen. De volgende morgen, zaterdag 8 april van 7u tot 10u bekijken we de vangst uit de nachtvlinderval. Kijk op de facebookpagina van Natuurpunt Erpe Mere of de activiteit door gaat. Info: Peter D'Hondt 0477/889746.

dieren
09 apr

net terug uit Afrika

Organisatie Natuurpunt. We maken een wandeling door Aaigem en luisteren naar het lied van de gevederde blijvers en vogels die net terug zijn uit het verre zuiden. Afspraak om 14u30 aan de kerk van Aaigem, Aaigemdorp. Info: Peter D'Hondt, 0477/889746.

dieren
23 apr

Open poelendag in Honegem (Erpe-Mere)

Organisatie Natuurpunt. Op zondag 23 april blaast natuurgebied Honegem 25 kaarsjes uit en staan voor één keer de poorten open. Een unieke kans om eens achter de schermen te kijken en tijdens doorlopende wandelingen de bloemrijke hooilanden, poelen en hun glibberige bewoners te bezoeken. Ga op verkenning met doorlopende wandelingen startend van 14 uur tot 16 uur. We vertrekken aan de molenbeek in de Hongegemstraat op de grens van Aalst en Erpe. Voor kinderen zijn aparte activiteiten voorzien. Alle wandelaars worden nadien getrakteerd op een drankje of pannekoek en kunnen nog rond snuisteren op de vele infostands.
Praktisch:

- vooraf inschrijven is niet nodig
- van 14u tot 18u aan de brug moelenbeek Honegemstraat in Erpe
- wandelingen vertrekken doorlopend van 14u tot 16u en duren ongeveer 2 uur.
- wandelschoenen of laarzen aanbevolen evenals verrekijker en fototoestel
- mountainbuggy voor de avonturiers mogelijk
- kom zo veel mogelijk met de fiets! Auto's parkeren in de Kattelinnestraat Erpe

meer info: www.honegem.be, info@honegem.be, 0479/302477

gezinsactiviteiten
30 apr

klavertjevierwandeling 'de natuur als uitvinder'

Organisatie NEC De Pastorie. Altijd al gedacht dat mensen geniale uitvinders zijn? Groot gelijk, maar laten we toch even relativeren. Misschien is de mens gewoon een goede observator van wat er rond hem gebeurt. Misschien haald de mens af en toe 'zijn mosterd' elders... uit de natuur bijvoorbeeld. Wandel op zondag 30 april mee met natuurgids Griet Van Dorpe en ontdek de natuur als muze van talrijke uitvindingen door de mens. Deelnemen is gratis. Best aangepast schoeisel voorzien. Meer info via 0478/634569 of info@necdepastorie.be .

gezinsactiviteiten
05 mei

nachtvlinders in het wachtbekken (Erpe-Mere)

Organisatie Natuurpunt. Als het weer het toelaat, stellen we de nachtvlinderval op in het wachtbekken ter hoogte van Oudenaardsesteenweg 253 in Erpe. De bedoeling is om zo veel mogelijk nachtvlinders te lokken, te bekijken, te fotograferen en indien mogelijk op naam te brengen. De volgende morgen, zaterdag 6 mei van 7u tot 10u bekijken we de vangst uit de nachtvlinderval. Kijk op de facebookpagina van Natuurpunt Erpe Mere of de activiteit door gaat. Info: Peter D'Hondt 0477/889746.

dieren
14 mei

landschapswandeling in Erondegem

Organisatie Natuurpunt. We vertrekken aan de kerk van Erondegem, Erondegemdorp om via het bos en spoorwegkouter kennis te maken met de verschillende landschappen. Info: Peter D'Hondt, 0477/889746.

landschap
02 jun

nachtvlinders in het wachtbekken (Erpe-Mere)

Organisatie Natuurpunt. Als het weer het toelaat, stellen we de nachtvlinderval op in het wachtbekken ter hoogte van Oudenaardsesteenweg 253 in Erpe. De bedoeling is om zo veel mogelijk nachtvlinders te lokken, te bekijken, te fotograferen en indien mogelijk op naam te brengen. De volgende morgen, zaterdag 3 juni van 7u tot 10u bekijken we de vangst uit de nachtvlinderval. Kijk op de facebookpagina van Natuurpunt Erpe Mere of de activiteit door gaat. Info: Peter D'Hondt 0477/889746.

dieren
11 jun

Orchideeën bewonderen

Organisatie Natuurpunt. Iedereen kent de orchideeën op de vensterbank. In de weide vinden we echter soorten die er volledig anders uit zien. Samen met andere bloemen zoals echte koekoeksbloem en ratelaar geniete we van schilderachtige bloemenpracht. Afspraak om 9u30 aan Hof Ter Vaerent, Honegemstraat 139 in Erpe. Info: Peter D'Hondt, tel. 0477/889746

planten
18 jun

kruidenwandeling in Sint-Lievens-Esse (Herzele)

Organisatie Natuurpunt. Kruidenwandeling in Sint-Lievens-Esse. Meer info op www.natuurpuntherzele.be .

25 jun

fietstocht naar het Parkbos/uilenbroek

Organisatie Natuurpunt. Vertrek vanuit Herzele Meer info op www.natuurpuntherzele.be .

wandelen en fietsen

Jouw activiteit op deze pagina?

Stuur je activiteiten rond natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen door naar info@rlva.be.